Om Kennel Adderley
Kennel Adderley v/Pernille Ninn og Michael Jensen. Ring på tlf. 59277414

Om Kennel Adderley

I det følgende vil vi gerne præsentere vore Mastiffs og berette lidt om, hvorfor det er godt at have en Mastiff som hund.

familiehundVi bor i Bjergsted Bakker 5 4470 Svebølle på Sjælland og siden 1985 har vi haft Mastiff, - kun afbrudt  af en periode  i 1995, hvor vi  ikke kunne finde en ny, eftersom vores første Mastiff var død 11 år gammel. Så i mere end 36 år har  Mastiffs været en del af vores liv og hverdag.

Adderley og Mastiff hunden

Som du nok ved, er en Mastiff en stor hund - på alle måder. Når en Mastiff efter en tur i efterårsregnvejr kommer ind -  våd og beskidt -  og ryster sig godt og grundigt på det nyvaskede gulv, KAN det godt være svært at se morskaben. Herefter smider den sig og falder storsnorkende i søvn fulgt af diverse udluftninger fra det store tarmsystem, så har hyggen virkelig indfundet sig. Sådan er Mastiff-hjem engang imellem.

Andre gange kan du finde dig selv liggende på gulvet med en hund ved din side. Småslumrende i det dejlige solskinsvejr kan den fortælle dig, at du er det vigtigste menneske i verden. Den  fortæller det på sin egen stille måde.

Oplevelserne er mange og forskellige, men en Mastiff har brug for at være en del af familien, hvilket skal overvejes nøje. En stor hund sviner meget, men den har stadig brug for at være i familien.

I vores hus har vi for tiden fornøjelsen af 4 mastiffer, som færdes iblandt os. De ligger og flyder aller steder på gulvet, så det jævnligt er et forhindringsløb. Det til trods har vi valgt at have dem, og de har hver især alle deres behov, som skal tilfredsstilles.

Mastiffen er en børnevenlig hundValget er vores og har selvfølgelig baggrund i, at vi synes, mastifferne giver os så rigeligt tilbage. Vi har nogle glade hunde, som altid er parate til  at sige velkommen, nogle hengivne, og på deres egen måde ”kærlige” Mastiffer, i forhold til mennesker. De tætte relationer imellem Mastiff og mennesker opvejer alle de praktiske besværligheder, som følger med en Mastiff.

Ovenstående er udtryk for, at vi har den faste overbevisning, at en Mastiff kun trives i tæt kontakt med dens mennesker. Mennesket må så indrette sig efter Mastiffens størrelse og alle dens særheder -  overveje, om man nu også har tænkt på at købe bil efter en Mastiffs størrelse, gøre mere rent end de fleste (uden det nødvendigvis kan ses), og i øvrigt bruge tid og penge uden anden profit end kontakt med en Mastiff.

Mastiffen karakteriseres godt med ord som værdighed og respekt. En mastiff opfører sig værdigt i forhold til sine omgivelser – vælger kritisk, hvem den vil i kontakt med. Behandler andre med respekt og skal selv behandles med respekt. En Mastiff skal der ikke hundses med!!

EN MASTIFF ER IKKE KUN EN PRÆGTIG HUND, MEN OGSÅ EN PRÆGTIG VEN.

I det følgende kan du se og læse om de mastiffer vi har, og har haft, fornøjelsen af i vores hus. Hvis du i øvrigt vil vide mere om Mastiffs, findes der en del litteratur på engelsk, og du kan også kontakte www.mastiff.dk eller du kan henvende dig til www.dansk-kennel-klub.dk

Genveje

Mastiff en fantastisk hund

Mastiffen er en gammel race. Den har eksisteret i England i over 2000 år. Mastiff-type lignende hunde har eksisteret i århundrede overalt i Asien, Mellemøsten og især i Europa. Man formoder, at fønikerne bragte mastiffens forfædre til England. Da romerne invaderede England (år 55 f.Kr.) fandt de mastiffen så imponerende, at der blev oprettet eksport af racen til Rom, hvori mastifferne indgik i kampe med løver og bjørne i Collosseum.

Læs mere om historien her

 

Se racestandard for Mastiff her (åbner pdf)

Kontakt os

Dansk Kennel Klubs opdrætterkursusKennel Adderley er en seriøs kennel og har naturligvis taget DKK's opdrætterkursus. Hvis du ønsker at komme i kontakt med os vedrørende Mastiff hunde, så ring til os på tlf. 59277414 eller udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage.