Om Mastiffen
Kennel Adderley v/Pernille Ninn og Michael Jensen. Ring på tlf. 59277414

Om Mastiffen

Mastiff hundMastiffen er en opmærksom og nysgerrig hund. Den overreagerer sjældent og afventer roligt, mens den vurderer hvad den skal gøre i konkrete situationer. Der skal meget til at bringe denne store hund ud af balance. Når Mastiffen rynker panden, så er det tegn på, at man har mastiffens opmærksomhed. Mastiffen har en fantastisk råstyrke, som den kan anvende i korte perioder, til gengæld er den på grund af sin størrelse ikke så udholdende.

Mmastiffen er en meget godmodig hund, aggressivitet er helt fremmed for den. Tilsammen gør alt dette mastiffen til en ideel familiehund, der sjældent strejfer fra hjemmet.

Mastiffen bør vokse så meget som muligt. Men kun under forudsætning af, at knoglekraft og massivitet i krop og hoved følger med. Ordet mastiff er i familie med ordene mægtig og massiv. Størrelsesforskellen kønnene imellem er relativt stor. En lille tæve kan være 68 cm over skulderen og veje ca. 60 kg uden at være for lille. En stor han kan komme op på mere end 85 cm og veje over 100 kg. En mastiff er da heller ikke helt udvokset før den er ca. 3-4 år gammel.
Mastiffen bør have en ren sort skarpt afgrænset maske og sorte ører. Der findes 3 farvevarianter: fawn (dådyrfarvet), apricot (nøddebrun), brindle (tigerstribet).

Mastiffens historie

Genveje

Mastiff en fantastisk hund

Mastiffen er en gammel race. Den har eksisteret i England i over 2000 år. Mastiff-type lignende hunde har eksisteret i århundrede overalt i Asien, Mellemøsten og især i Europa. Man formoder, at fønikerne bragte mastiffens forfædre til England. Da romerne invaderede England (år 55 f.Kr.) fandt de mastiffen så imponerende, at der blev oprettet eksport af racen til Rom, hvori mastifferne indgik i kampe med løver og bjørne i Collosseum.

Læs mere om historien her

 

Se racestandard for Mastiff her (åbner pdf)

Kontakt os

Dansk Kennel Klubs opdrætterkursusKennel Adderley er en seriøs kennel og har naturligvis taget DKK's opdrætterkursus. Hvis du ønsker at komme i kontakt med os vedrørende Mastiff hunde, så ring til os på tlf. 59277414 eller udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage.